KONSTNÄR

JONATHAN "OLLIO" JOSEFSSON

Jonathan "Ollio" Josefsson

Jonathan ”Ollio” Josefsson är en konstnär som gärna jobbar med stora format. Hans erfarenhet som graffitimålare gör sig påmint i nästan alla hans verk och uttrycket har utvecklats genom experiment med olika material och tekniker. Vid utställningar brukar han mixa sina tuftade mattor med stora och små målningar, i akryl, tusch eller sprayfärg. Hans verk präglas av starka färger och mönster, och rör sig fritt mellan textilkonst, illustration och graffiti där improvisation och lekfullhet står i centrum.

Jonathan "Ollio” Josefsson prints införlivar färgstark och mångsidig konst med klara kopplingar till graffiti. Betraktaren av Jonathans konst möts av spännande verk som återspeglar en fin balans mellan lekfullhet och improvisation. Med livliga färger och spännande abstrakta motiv utmanar han det traditionella och skapar verk som garanterat kommer fånga ditt intresse. Genom att utforska Jonathan "Ollio" Josefsson Prints kan du ta del av de många nyanserna i konstvärlden.

Jonathan föddes 1978 och har konstutbildning från Högskolan för Design och Konsthantverk i Göteborg. Han har även en magisterexamen i textilkonst. Jonathans passion för konsten började i ungdomsåren genom graffitimålning och därifrån har hans konstnärskap tydliga referenser. Han har en gedigen resumé med utställningar på platser som bland annat Eskilstuna konsthall, Luleå konsthall, Röhsska Museet, Göteborgs konsthall, Kungsbacka konsthall, Svenska institutet i Paris, Galerie Neurotitan i Berlin och Galerie Richter & Masset i Munchen.