KONSTNÄR

MADELEN MÖLLARD

Madelen Möllard

I sitt skapande tar Madelen Möllard oftast sin utgångspunkt i en färgpalett som är spännande och uttrycksfull. Hon fokuserar på figurativa motiv och har en särskild kärlek för att måla den kvinnliga kroppen, blommor och växter i storslagna former med överdimensionerade proportioner. Inte minst framträder detta i verk från hennes utställning “Poppies” som fick liv under pandemin år 2020. Den röda vallmoblomman har blivit ett av hennes mest kända motiv och är det genomgående temat genom utställningen.

På Artworks Selected Prints hittar du fantastiska figurativa motiv i prints från Madelen Möllard. I dessa konstverk återspeglas verkligen hennes stora passion för att måla växter och individer i vackra former och livfulla färger. När Madelen skapar sin konst hämtar hon ofta inspiration från minnen och verkligheten, och sedan vandrar hon genom sin fantasi för att skapa något som finns mellan dessa två världar. Genom att utforska Madelen Möllard prints möts du av en härlig färgpalett och figurativa motiv som kommer att liva upp ditt hem.

Madelen Möllard är en konstnär, illustratör och formgivare baserad i Stockholm. Hon är uppvuxen i Karlshamn, en liten stad i södra Sverige, där hon tidigt i livet upptäckte sin blomstrande kreativitet och kärlek till måleri. Madelen har utbildat sig inom konst och olika visuella uttryckssätt i både Los Angeles och Stockholm och de senaste åren har hon arbetat med grafisk design parallellt med det fria skapandet. Hon har bland annat arbetat med kunder som & Other Stories, Daisy Grace och Bonnier News.